dinsdag 23 april 2013

Health ~ Groene thee


Ik heb in een eerder blog "Thee & Afvallen" al over Groene thee gehad,
Maar Groene thee doet nog veel meer dan alleen helpen bij het afvallen.



Bron foto: www.kaldiwebshop.nl


Ik begin eerst met de geschiedenis van deze thee:
Groene thee is na kruidenthee een van de eerste en oudste theesoorten. De geschiedenis van groene thee begint in China bij Shen Nung. De thee staat vanouds bekend om zijn gezondheidsbevorderende en levens verlengende eigenschappen, het werd in die tijd veelal medisch gebruikt.
























Bron foto: www.optimalegezondheid.com

Groene thee zit vol met waardevolle stoffen zoals vitamines en mineralen.
Naast de vele anti-oxidanten zit de thee ook boordevol vitamines:


provitamine A
vitamine A
vitamine B1
vitamine B2
vitamine B12
vitamine C
vitamine E
vitamine D


En ook boordevol mineralen:

Chroom (goed voor het handhaven van het bloedsuiker gehalte);
Kobalt (voorkomt bloedarmoede);
Molybdeen (het kan bloedarmoede, tandbederf en impotentie voorkomen);
Fosfor (belangrijk bestanddeel van botten en tanden);
Selenium (verhoogt de weerstand en helpt bij het regelen van de bloeddruk);Natrium (goed voor het evenwicht van onze vochthuishouding);
Calcium (goed voor de botten);
Koper (draagt bij aan ons zuurstoftransport, en zorgt er voor de opname van ijzer);
Kalium (regelt bloedsuikerspiegel en bloeddruk);
Mangaan (van belang voor de vorming van botweefsel);
Zink (is nodig voor de opbouw van eiwitten (ook dus goed voor onze nagels));
Fluor (voorkomt tandbederf);
IJzer (belangrijk voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en de spijsvertering);
Magnesium (belangrijk voor bot opbouw, energiestofwisseling, goed functioneren van de
                             spieren)


Verder bevat Groene thee een lichte hoeveelheid cafeïne.
Heeft het een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel;
Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten;
Heeft het een leverbeschermende werking;
En helpt tegen een hoge bloeddruk

Hoe kan je Groene thee het beste drinken:
Drink tips:
- Laat thee 3 tot 5 min trekken (dan worden alle werkzame stoffen opgenomen);
- Drink je thee zo vers mogelijk;- Drink ongeveer drie keer per dag een bak thee;
- Thee kan de opname van ijzer uit fruit en groenten verhinderen. Het toevoegen van citroen
   of melk of het drinken van thee tussen maaltijden in kan dit effect tegengaan
- Zorg ervoor dat het thee water tussen de 70 en 80 graden is, is de thee ook niet zo bitter.



Bron foto:nl.123rf.com


En dan heb je een heerlijk glas Groene thee!!!!

Mijn mening over deze thee:
Ik vind het een heerlijke thee, hier wordt ik lekker mee wakker.
Het heeft een verfrissende smaak.




Drinken jullie ook Groene thee?
Of gaan jullie de Groene thee nu drinken na aanleiding van dit blog?
Ik ben benieuwd naar jullie reactie! 

Geen opmerkingen: